50plus fashionista

Body warmer van Claudia Sträter. Spijkerbroek van Angels. Elegante laarzen met een hakje.

8 januari 2018
bodywarmer Claudia Sträter spijkerbroek Angels

Body warmer van Claudia Sträter. Lekker warm en comfortabel. Daar heb ik behoefte aan.

Ik was de hele week aan huis gekluisterd. Herstellende van bronchitis.

Dagen zat ik hoestend en proestend in pyjama op de bank. Langzaamaan krijg ik weer puf om mezelf aan te kleden. Ik heb behoefte aan warm en comfortabel met een ‘touch of elegance’.

Ik vind dat in de deze combinatie:

  1. een pluizige, halflange body warmer van Claudia Sträter
  2. een dunne beige blouse van 100% zijde
  3. een skinny spijkerbroek van Angels
  4. elegante blauwe laarzen met een klein hakje.

Claudia Sträter. Een Nederlands merk dat mij goed past.

Ik ben een relatief klein vrouwtje (1.65 m.) met een appelvormig lijf en behoorlijke borsten (cup C-D). De ervaring heeft me geleerd, dat kledingmerken die zich richten op de Nederlandse en Duitse vrouw mij meestal goed passen. Zo ook de kleding van Claudia Sträter; een Nederlands concern met het hoofdkwartier in Diemen. Puur Nederlands design dat mikt op vrouwen vanaf ca. 35 jaar.

 

body warmer Claudia Sträter spijkerbroek van Angels

Ik ben zo blij met deze body warmer van Claudia Sträter. Na lang aarzelen uiteindelijk toch gekocht. Ik aarzelde, omdat dit kledingstuk me ‘compact’ maakt. En meestal kies ik met mijn kleine postuur bij voorkeur niet voor een ‘over de kont’-lengte. Aan de andere kant verhult deze body warmer mijn appelfiguur. Bovendien is het een echte eyecatcher met die brede strepen in afwisselend beige en blauw. Makkelijke kleuren ook om mee te combineren. Zoals de meeste vrouwen heb ik heel wat beige en blauwe kleding in de kast hangen.

Ik noem dit nu wel een body warmer, maar misschien is het eerder een mouwloos vest? Of een lange gilet? Ik ben dol op gilets.

In een eerder blog liet ik jullie zien, hoe ik een stoere gilet draag op een chique Mart Visser jurk.

harige body warmer met zijden blouse

body warmer van Claudia Sträter met zijden blouse

Eerst probeerde ik de body warmer op een blauwe coltrui. Maar het blauw was net even anders en dat was geen gezicht. De combinatie met een beige blouse vond ik meteen een succes. Het is een blouse van 100% zijde, die ik al heel wat jaartjes draag. De dunne soepele stof contrasteert spannend met de harige structuur van de body warmer.

De halflange mouwen van de blouse zijn ook erg fijn. Lange mouwen zijn bij mij vaak echt té lang en vallen dan tot halverwege mijn handen. Omslaan kan een optie zijn, maar meestal komen er dan lelijke naden in zicht, die mijn polsen dikker maken.

Halflange mouwen zijn bovendien erg ‘gebruiksvriendelijk’.  Weinig kans dat ze in de soep of saus terecht komen.

Bij deze blouse zijn de mouwen ‘aangerimpeld’. Zo elegant vind ik dat.

De kleur van de blouse past mooi bij mijn huidskleur. De beige mouwen vormen een doorlopend geheel met mijn beige armen.

Ik moet altijd uitkijken dat lichte kleding bij mij niet te bleekscheterig wordt. Door de brede blauwe strepen van de body warmer is dat gevaar bij deze combinatie ondervangen.

laarzen over mijn spijkerbroek ofwel mijn spijkerbroek in mijn laarzen

Ik draag graag laarzen over mijn broek. Ik heb er geen statistisch onderzoek naar gedaan en ook op google kan ik er niet 1-2-3 iets over vinden. Maar ik heb het idee, dat best veel vrouwen van 50plus hun broek in hun laarzen dragen. Dat voelt hip. Tenminste bij mij.

Nou is het niet altijd een onverdeeld genoegen, je broek in je laars stoppen. Zeker als de pijpen aan de onderkant wat wijd uitlopen en/of als de stof wat dikker is. Daar kan ik echt last van krijgen.

(Ik vond overigens dit videootje op libelle tv met een handige instructie ‘broek in laars proppen’.)

Mijn skinny spijkerbroek van het merk Angels leent zich er gelukkig uitstekend voor om in mijn laarzen gedragen te worden.

Qua kleur lopen de blauwe laarzen en de spijkerbroek mooi in elkaar over. Laarzen van een contrasterende kleur zouden mijn benen in 2-en delen. Met mijn helaas niet al te lange benen is dat geen aanrader. Door laarzen en broek in eenzelfde kleur te houden, creëer ik optisch meer beenlengte. Dat effect wordt nog versterkt door het hakje.

elegante laarzen met hakjes

laarzen in broek

Voor dit 50plusmeisje wordt het een steeds grotere uitdaging om op hakken te lopen. Ik doe er alles aan om het zo lang mogelijk vol te houden, want die hakken geven mij net dat extra beetje lengte dat ik als kleine vrouw met korte benen zo goed kan gebruiken. Maar ik wil er geen pijn in mijn voeten aan over houden. Die tijd heb ik echt gehad. Om nog maar te zwijgen over het risico op een hallux valgus. Je weet wel, zo’n scheefgegroeide grote teen met lelijke en vaak pijnlijke knobbel.

Nieuwe schoenen moeten sowieso meteen bij aanschaf goed zitten. Mijn voorkeur gaat uit naar exemplaren die bij de eerste pasbeurt aanvoelen als pantoffels. Daarna paradeer ik nog zeker drie rondjes door de winkel. Blijft het lekker voelen, dan is de kans groot dat ik het heel wat uurtjes op dit schoeisel kan uithouden.

En…. dat verkooppraatje

“Ach mevrouw, ze lopen nog uit hoor…”

daar trap ik al jaren niet meer in!

Andere interessante posts

Geen Reacties

Laat een reactie achter