Gezien & Gelezen Persoonlijk & Intiem

Hé Arnon Grunberg: oudere vrouwen hebben echt wel fijne seks

25 oktober 2016
fijne seks oudere vrouwen

mogen oudere vrouwen geen seks meer hebben?

Interessante Voetnoot vandaag van Arnon Grunberg over ‘Kledingvoorschrift’.

In deze Voetnoot las ik:

“De oudere vrouw mag niet de aandacht op haar seksualiteit vestigen, omdat, vermoed ik, wij ondanks de zogenaamde seksuele bevrijding nog altijd menen dat een vrouw die niet meer vruchtbaar is ook geen seks meer hoort te hebben.”

fijne seks als oudere vrouw

Geen seks HOREN te hebben. Van wie? Is er een sekspolitie die dat controleert?

Vaak wordt ook verkondigd dat oudere vrouwen sowieso geen seks meer hebben.

Wat een onzin. Mijn ervaring is dat het tegendeel waar is. Hoe fijn is het om seks te hebben als oudere vrouw.

fijne seks zonder voorbehoedsmiddelen

Hoe fijn is het om seks te hebben als je niet meer vruchtbaar bent. Geen condooms, geen pil, geen spiraaltje, geen periodieke onthouding, niet voor het zingen de kerk uit.

fijne seks met je eigen partner

Veel oudere vrouwen hebben een vaste partner. Hoe fijn is dat. Geen angst voor seksueel overdraagbare ziektes. En ook niet saai, om een ander vooroordeel maar eens bij de lurven te pakken. Want hoe fijn is het om elkaars favoriete plekjes blindelings te kunnen vinden (wat niet wil zeggen dat het licht uit moet). Geen onzekere zoektocht, maar  trefzeker de weg weten hoe de ander en jezelf naar een hoogtepunt te brengen. Zo op elkaar ingespeeld zijn dat dat zelfs regelmatig tegelijkertijd gebeurt.

fijne seks in je eigen bed

Veel oudere vrouwen vrijen met hun vaste partner in hun eigen bed, of als het even meezit op een ander plekje in het eigen huis (de bank, de tafel, het aanrecht). Hoe fijn is het om vrij te kunnen kiezen uit plekken, waarvan je weet dat ze niet bezoedeld zijn door het lichaamsvocht van vreemden, dat ze het houden (de tafel is sterk genoeg), dat het schoon is (net het aanrecht gedaan, dus geen last van kruimels).

fijne seks als je het rijk alleen hebt

Veel oudere vrouwen die met hun vaste partner vrijen in hun eigen huis hebben het rijk alleen. De kinderen zijn het huis uit. Hoe fijn is het om niet meer tijdens het vrijen met één oor te liggen luisteren of de kinderen richting slaapkamer komen. Hoe fijn is het om op weg naar het hoogtepunt niet uit bed te hoeven stappen om voor alle zekerheid toch even de deur op slot te doen. Hoe fijn is het om tijdens het hoogtepunt vrijuit te kunnen steunen en kreunen en schreeuwen.

fijne seks in de ochtend

Hoe fijn is het om alle tijd te hebben om het ’s ochtends te doen als je zonder wekker wakker bent geworden en nog even ligt te soezelen. Als oudere vrouw weet ik inmiddels uit ervaring dat juist op die momenten mijn lichaam seksueel ontwaakt. Zomaar vanzelf, zonder dat ik er iets voor hoeft te doen of te laten. Hoe fijn is het dat je je dan kan omdraaien naar je partner, die ook niet naar zijn werk hoeft en net als vroeger eigenlijk altijd wel zin heeft. Hoe fijn is het om alle tijd te hebben om daarna samen onder de douche te gaan en glimlachend aan de ontbijttafel nog na te genieten.

fijne seks tijdens het middagdutje

Hoe lekker is het om tegen elkaar aan te kruipen tijdens het middagdutje. Wie weet komt dan van het een het ander.

fijne seks juist na de overgang

Als oudere vrouw heb je -is mijn ervaring- een minder stressvol bestaan. Vele vrouwenlevens komen na de menopauze in een nieuwe fase. Vrouwen vinden zichzelf opnieuw uit. Ze kunnen bergen beklimmen en gaan nieuwe uitdagingen aan.

Een empty nest is ook een zegen. Ik kan nu weer gaan en staan waar ik wil zonder oppas te regelen of me schuldig te voelen omdat ik moet kiezen tussen kind en werk. En wat dat werk betreft: ook daar veel minder stress. Ik weet wat ik waard ben, wat ik wel en niet kan en wil. De drang om carrière te (moeten) maken verdwijnt langzaamaan naar de achtergrond.

Juist deze fase van mijn leven, nu ik niet meer vruchtbaar ben, blijkt een goede periode voor veel fijne seks.			
				
		
				
									
			
										
	

Andere interessante posts

Geen Reacties

Laat een reactie achter